Φτιάξε και εσύ τη πιο νόστιμη καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μία πραγματικά απολαυστική συνταγή.
Καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Μία πανέμορφη μέρα που είχα βγει για καφέ με φίλους, είχα βρει σε μία καφετέρια το συγκεκριμένο γλυκό. Από εκείνη τη μέρα λάτρεψα τη συγκεκριμένη καρυδόπιτα και έψαξα παντού για να βρω πως φτιάχνεται. Έτσι και έκανα και σου παρουσιάζω την αγαπημένη μου σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα.
Τι θα χρειαστείς για τη καρυδόπιτα:
4 αυγά
Μισό κιλό ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
200 γραμμάρια καρύδια σπασμένα
Χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 βανίλια
Μισή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγο λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
2 σοκολάτες κουβερτούρες
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
Διαδικασία
Πάμε να δούμε το γλυκάκι μας. Για αρχή χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια στύβουμε καλά το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό του μέσα στο μείγμα. Βάζουμε και το ξύσμα του και μετά τη βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Πρώτα τη φρυγανιά, έπειτα το γαρύφαλλο, τη κανέλα, τη σόδα, το αλεύρι και τέλος τα καρύδια μας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Για περισσότερα γλυκά δες εδώ
Μέχρι να γίνει η καρυδόπιτα μας φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι για 5-10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό μας από τον φούρνο του περιχύνουμε το χλιαρό ή παγωμένο σιρόπι ή αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και του ρίχνουμε ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε τη καρυδόπιτα μας να ρουφήξει όλο το σιρόπι για όσο χρειαστεί και συνεχίζουμε με την επικάλυψη σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλατος μέχρι να ζεσταθεί λίγο και ύστερα το αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε τις σοκολάτες μέσα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.
Τέλος, μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα και ρουφήξει το σιρόπι, ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα χλιαρή και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό μας και να γίνει η σοκολάτα τραγανή για περίπου 3-4 ώρες.
Σέρβιρε με παγωτό ή σαντιγί και η καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Στόλισε τη καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με ότι υλικό θέλεις για μια εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!