Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Cheesecake πορτοκάλι με γλάσο πορτοκαλιού






Cheesecake πορτοκάλι με γλάσο πορτοκαλιού

Ένα νόστιμο, δροσερό αφράτο cheesecake πορτοκάλι, καλυμμένο με γλάσο πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή (αρχική συνταγή από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!!!


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας (cookies)
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 αυγά
1 γεμάτη κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/4 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ




Εκτέλεση συνταγήςΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη. Για τη βάση: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, προσθέτετε τις 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ανάλογα με το είδος μπισκότων που θα χρησιμοποιήσετε ίσως απαιτηθεί να προσθέσετε και τη τέταρτη κ.σ. λιωμένο βούτυρο, προκειμένου να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μπισκοτένιο μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος 5 εκ. περιμετρικά. Το αφήνετε στην άκρη. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα 680 γρ. τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το cheesecake στην άκρη για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς. Για το γλάσο πορτοκαλιού: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη 1 κ.σ. κορν φλάουερ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να σφίξει πολύ για να μπορεί να απλώνεται. Αν απαιτηθεί (ανάλογα με πόσο πηχτό χυμό πορτοκαλιού θα χρησιμοποιήσετε) προσθέτετε και δεύτερη κ.σ. κορν φλάουερ (διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό) και θα συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Αφαιρείτε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να χλυαρίνει και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και στη συνέχεια το γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα μέντας και σερβίρετε.

Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας