Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Αφράτη τυρόπιτα με κασέρι και καπνιστό χοιρινό







Αφράτη τυρόπιτα με κασέρι και καπνιστό χοιρινό. Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, πληθωρική και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Δοκιμάστε τη!


Υλικά συνταγής


500 γρ. φύλλο κρούστας
100 γρ. καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, κομμένο σε μικρά κυβάκια (ή ζαμπόν)
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 ml γάλα
250 γρ. κασέρι, τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο για άλειμμα φύλλων, ταψιού
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι






Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, πασπαλισμένο με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό ή μπέικον σε κομματάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο πριν έλθουν σε σημείο βρασμού, ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε, ανακατεύοντας διαρκώς, το γιαούρτι, τη πάπρικα, το τυρί, τον μαϊντανό, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το μείγμα του τηγανιού (κρεμμύδι και χοιρινό) και λίγο πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να χλιαρίνει το μείγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του, τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα ένα ένα χωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τα φύλλα, το στρώνετε ομοιόμορφα, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν περιμετρικά και από πάνω σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα ένα ένα χωριστά.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράζετε τα επάνω φύλλα σε κομμάτια και βουτυρώνετε καλά και ραντίζετε με λίγο νερό την επιφάνεια. Ψήνετε τη πίτα σας στο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο στην επιφάνεια και ψηθεί καλά το φύλλο στη βάση τη ταψιού. Αφαιρείτε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.







Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας