Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Μόνο το σεξ δε φτάνει να ενώσει δυο καρδιές…




Του Χρήστου Μίαρη.

Ένα παλιό τραγούδι του Καρβέλα με την Άννα, έλεγε ότι «μόνο το σεξ δε φτάνει να ενώσει δυο καρδιές …». Στη σημερινή εποχή θα μπορούσαμε να πούμε, πως γενικότερα όχι μόνο φτάνει, αλλά βολεύει και μάλιστα εξαιρετικά. Διότι εάν ξεπεράσει κάποιος το καθαρά «εκτελεστικό» κομμάτι, το σεξ αποτελεί μια διαδικασία εκτόνωσης, αλλαγής παραστάσεων, αυτοεπιβεβαίωσης και τόσων άλλων, που λειτουργούν θετικά στον ψυχισμό μας, στην εποχή της κρίσης και της έλλειψης χρόνου.

Θα με ρωτήσεις τώρα, εσύ συμφωνείς με αυτήν την θεωρία;

Η απάντηση μου τόσο στα χρόνια του Καρβέλα, όσο και σήμερα είναι ξεκάθαρα… όχι.

Ιδεαλιστής, ρομαντικός, και βαθύτατα συναισθηματικός θα απαντούσα πως όχι μόνο δεν φτάνει, αλλά μπορεί να είναι και αποτρεπτικό εάν δεν συνυπάρχουν κι όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της συντροφικότητας.

Πάντα θεωρούσα πως βασικό συστατικό και ακρογωνιαίος λίθος μιας σχέσης, είναι η συντροφικότητα / αγάπη. Το σεξ είναι μεν στη λίστα, αλλά όχι στην πρώτη θέση.


Εδώ και λίγα χρόνια, που έχω μεγαλώσει αρκετά, έχω αρχίσει – ως άλλος θυμόσοφος γέροντας – να αμφισβητώ πράγματα, έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο διάφορες αξίες που μέχρι χθες θεωρούσα θέσφατο. Έρχομαι, λοιπόν, σήμερα να σε ρωτήσω.
Φτάνει μόνο η αγάπη για να ενώσει δυο καρδιές; Μέχρι χθες πίστευα ότι η αγάπη είναι αυτή που ότι και αν συμβεί, εφόσον υπάρχει, δεν μπορεί να ηττηθεί από τίποτα. Είναι δύσκολο να καταφέρεις να την έχεις κοντά σου, αλλά εάν τελικά καταφέρεις να την έχεις, αποτελεί το απόλυτο όπλο απέναντι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να βάλει εμπόδια ανάμεσα στους δυο.

Δεν ξέρω την τοποθέτηση του Kαρβέλα σήμερα, αλλά εγώ θα έλεγα πως δεν φτάνει να επουλώσει ή και να γεφυρώσει τα πάντα. Η αγάπη, εάν υπάρχει, είναι αυτό που θα σε εκτοξεύσει! Αυτό που θα σε πάει εκεί, όπου ομορφότερα δεν έχει. Ωστόσο, η κινητήριος δύναμη, αυτή που θα σε κάνει να ξεκολλήσεις από τη γη, που θα σου δώσει την ώθηση, δεν είναι άλλη από την καθημερινότητα. Η κοινή συμβίωση, η αποδοχή του ενός από τον άλλο στα μικρά και καθημερινά. Στην αποδοχή των καθημερινών χαρακτηριστικών που μας έχουν διαμορφώσει ως χαρακτήρες με τους φόβους, τις ανησυχίες και τα θέλω μας. Με τις παραξενιές, το παρελθόν μας και όλα εκείνα που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά μας τόσο απλά απρόσμενη, τόσο απλά διαφορετική και συνάμα τόσο αλλόκοτα διαφορετική.

Η διαχείριση της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την αγάπη και την συντροφικότητα, θα ντύσουν την ημέρα σου με σκέψεις, που θα σε γεμίζουν δύναμη, έτσι ώστε να γίνεσαι καλύτερος για τον εαυτό σου, αλλά και αναγκαίο σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο που αγαπάς.

Άλλωστε, δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να σου λένε «σε αγαπώ» στη μέση της ημέρας. Στην μέση μιας καθημερινής ρουτίνας, όπου μερικά απλά λόγια και μια χούφτα απλές πράξεις, μπορεί να μεταμορφώσουν την καθημερινή επανάληψη σε γλυκιά στιγμή!

Αν καταφέρεις λοιπόν, αυτήν την στιγμή να την μπολιάσεις με αγκαλιές, κατανόηση, μικρά «σ’ αγαπώ» κατά τη διάρκεια της ημέρας και έρωτα μέσα από το σεξ, τότε φτάνει όχι μόνο να ενώσουν δυο καρδιές, αλλά και να την κάνουν μια, που θα χτυπά τόσο δυνατά, που όσοι την ακούν, θα νομίζουν πως θα σπάσει.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας