Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Αυτή η απλή φράση θα σταματήσει το κουτσομπολιό μια για πάντα



“Φαντάζεσαι? Ο σύζυγός της …”
“Είδες πόσο απαίσια ήταν χθες; ”
“Αυτός δεν είναι ένας καλός επαγγελματίας, στην πραγματικότητα.”
“Τα παιδιά τους είναι τόσο αγενή!”

Όλοι έχουμε ακούσει φράσεις παρόμοιες με αυτές και δυστυχώς, όλοι έχουμε μιλήσει για κάποιον πίσω από την πλάτη του. Στους ανθρώπους αρέσει να διαδίδουν κουτσομπολιά. Από μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η συζήτηση προσωπικών λεπτομερειών των άλλων ανθρώπων αποτελεί περίπου το 80% όλων των συνομιλιών μας.
Γιατί οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο κύριος λόγος που το κάνουμε είναι η επιθυμία μας να απλοποιηθεί η διαδικασία της οικοδόμησης κοινωνικών δεσμών με τους άλλους.

• Η κοινή δυσαρέσκεια δύο ή περισσότερων ανθρώπων είναι ένα πιο ισχυρό εργαλείο για τη σύνδεση τους από την κοινή συμπάθεια και τα κοινά συμφέροντα.

• Οι άνθρωποι αισθάνονται μια κάποια συγκίνηση όταν αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τους άλλους.

• Υπάρχουν κουτσομπόληδες εκεί έξω που παίρνουν ευχαρίστηση από τις αστοχίες ή τα λάθη κάποιου άλλου, συγκρίνοντας τον εαυτό τους με εκείνα τα λιγότερο τυχερά άτομα.
Embed from Getty Images



Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε;

Φαίνεται ότι το κουτσομπολιό είναι παντού και δεν μπορούμε να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους από αυτή την κακή συνήθεια. Αλλά οι ψυχολόγοι έχουν αποκαλύψει μια απλή φράση που μπορεί να το σταματήσει αμέσως. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να σας επιστήσει σε μια αρνητική συζήτηση σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο, ρωτήστε:

“Γιατί μου το λες αυτό;”
Embed from Getty Images




Η φράση αυτή φαίνεται πολύ απλή, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, είναι πολύ αποτελεσματική.

• Πρώτον, το ζήτημα αυτό διαλύει κάθε αυτο-εξυπηρετούν κίνητρο από τον κουτσομπόλη.

• Δεύτερον, αυτή η φράση κάνει τον συνομιλητή σας να καταλάβει ότι είστε αδιάφοροι στο να εμπλακείτε σε μια τέτοια συζήτηση.

Το κουτσομπολιό δεν είναι μια ακίνδυνη πράξη. Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη. Διαδίδοντας φήμες ή ψέματα για κάποιον μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για αυτόν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν κουτσομπολεύετε, πληγώνετε ένα άλλο πρόσωπο, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Έτσι την επόμενη φορά που κάποιος προσπαθεί να σας τραβήξει σε κουτσομπολιά, να θυμάστε ότι μια απλή φράση όπως: “Γιατί μου το λες αυτό;”, μπορεί να σταματήσει τις βρώμικες φήμες από τη διάδοση.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας