Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Δροσερό γλυκό ψυγείου της στιγμής






Δροσερό γλυκό ψυγείου της στιγμής

Ένα ανάλαφρο, απίστευτα δροσερό, πανεύκολο για αρχάριους και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λ για να το απολαύσετε ιδανικά ως επιδόρπιο ή και για όλες τις περιστάσεις για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα γλυκό με σαβαγιάρ, κεράσια σε κονσέρβα και τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα που θα γίνει η αγαπημένη σας.


Υλικά συνταγής
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή μαλακό τυρί κρέμα), σε θερμοκρασία δωματίου
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
8-10 μπισκότα σαβαγιάρ
1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο (425 γρ.) ή 1 κονσέρβα κεράσι σε σιρόπι (στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
1-2 κ.σ. λικέρ καφέ ή άλλο λικέρ προτίμησής σας (προαιρετικά)
120 γρ. σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη για γαρνίρισμα




Εκτέλεση συνταγήςΣτραγγίζετε καλά τα βύσσινα (ή τα κεράσια), και κρατάτε το σιρόπι τους χωριστά. Προαιρετικά βάζετε στο σιρόπι και το λικέρ καφέ και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και μαλακώσει καλά το τυρί. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Σπάστε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε μικρά κομμάτια, 2 τη φορά για κάθε ποτήρι, τα τοποθετείτε στη βάση του κάθε ποτηριού και τα ραντίζετε με 3-4 κ.σ. από το σιρόπι. Τα σκεπάζετε (ισομερώς μοιρασμένη) με τα 3/4 περίπου της κρέμας τυριού και από πάνω πασπαλίζετε τα 3/4 της τριμμένης σοκολάτας. Τοποθετείτε πάνω από τη σοκολάτα τα βύσσινα ή κερασάκια. Πάνω από τα κερασάκια απλώνετε ισομερώς την υπόλοιπη (1/4) κρέμα τυριού και τη πασπαλίζετε με την υπόλοιπη (1/4) τριμμένη σοκολάτα. Βάζετε τα γλυκά σας στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά τα σερβίρετε.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας