Μια υπέροχη, ανάλαφρη και δροσερή μους σοκολάτας με γιαούρτι. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με 3 μόνο υλικά.
Υλικά συνταγής
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
320 ml γάλα πλήρες
320 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Τη κατεβάζετε από το μπεν μαρί αμέσως μόλις λιώσει και δεν την αφήνετε να υπερθερμανθεί.
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα γιαουρτιού γάλακτος, τη λιωμένη σοκολάτα, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα μείγμα με ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα.
Βάλτε τη μους σε μικρά ποτήρια ή μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για 2-3 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρετε. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα φρέσκα φρούτα ή να τη γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας ή σαντιγί.
Προσθέστε φρέσκα φρούτα επιλογής σας.
Πηγή