Πιλάφι με γαρίδες. Ένα φανταστικό νηστίσιμο φαγητό με ένα υπέροχο, εύγευστο πιλάφι,αφού η γεύση της γαρίδας είναι πάντα ακαταμάχητη.Ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
800-1000 γρ. γαρίδες
1 φύλλο δάφνης
2-3 κλαδιά σέλινο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
3-4 κόκκους κόκκινο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml ντοματοχυμό
2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
κάρυ ή πάπρικα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις γαρίδες χωρίς να τις καθαρίσετε. Βράζετε σε κατσαρόλα 5-6 ποτήρια νερό και βάζετε τις γαρίδες, προσθέτετε τη δάφνη, το σέλινο, το καρότο, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου.
Στραγγίζετε τις γαρίδες, κρατάτε το ζωμό τα καρότα και το σέλινο και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη τους κρατώντας τις ουρίτσες τους. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε τη ράχη και βγάζετε το εντεράκι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρώς τις γαρίδες με λίγο κάρυ ή πάπρικα για να πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα) σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζουμί από τις βρασμένες γαρίδες το οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φλιτζάνια διαφορετικά προσθέστε νερό, προσθέτετε το ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, ρίχνετε στη κατσαρόλα το ρύζι τα καροτάκια και το σέλινο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σερβίρετε το ρύζι γαρνίροντας με τις γαρίδες και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.