Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Πέννες με κιμά και λεπτή στρώση μπεσαμέλ






Πέννες με κιμά και λεπτή στρώση μπεσαμέλ

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Πέννες με κιμά περιχυμένο με μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ αντί για φύλλο στο φούρνο. Απολαύστε ένα εύγευστο και χορταστικό γεύμα στο καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.


Υλικά συνταγής
1 πακέτο πέννες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
μια πρέζα γαρύφαλο σκόνη
μια πρέζα κανέλα σκόνη
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
λίγο μοσχοκάρυδο




Εκτέλεση συνταγήςΓια τις πένβες: Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε 5 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στη άκρη. Για το κιμά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι για να κάνει “γρομπαλάκια” για περίπου σε 6 λ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε επιπλέον για 2-3 λ, μέχρι να γίνουν διάφανα. Μόλις σοταριστούν καλά, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 1 λ περίπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, τη κανέλα και το γαρύφαλο. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με τον κιμά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λ μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και ενωθούν οι γεύσεις. Για τη μπεσαμέλ: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μόλις την ετοιμάσετε (έχετε ρίξει και τα αυγά) προσθέτετε το 1/2 φλ. τσαγιού από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Ρίχνετε τις στραγγισμένες πέννες μέσα στη κατσαρόλα με το κιμά, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα πέννες-κιμά σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ. Στρώνετε από πάνω τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 τριμμένο τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στη κάτω τελευταία σχάρα για 45-50 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να σταθεί και σερβίρετε.

Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας