Η καρμπονάρα του εργένη… Εύκολη γρήγορη και γοητευτική σαν και εσένα.
Υλικά
σπαγγέτι: 250 γρ.
μπέικον: 6 φέτες ψιλοκομμένες
γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος: 75 γρ.
τυριά ανάμεικτα (ό,τι υπάρχει στο ψυγείο): 120 γρ. τριμμένα
ελαιόλαδο: 1 κουταλιά της σούπας
βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
κρεμμύδι:1 ψιλοκομμένο
σκόρδο:1 σκελίδα ψιλοκομμένη
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αυγό: 1
Εκτέλεση
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Χτυπάτε το αυγό με αλατοπίπερο και το εβαπορέ την κρέμα γάλακτος.
Ξαναβάζετε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μείγμα των αυγών, τα τριμμένα τυριά και το μείγμα με τα κρεμμύδια και το μπέικον. Ζεσταίνετε μέχρι να πήξει το αυγό. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: www.icookgreek.com