Ενα πανεύκολο και πεντανόστιμο κεικ.. Απολαύστε το!!!
ΥΛΙΚΑ
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
1 1/2 κούπα ή 1 3/4 άχνη ζάχαρη για λίγο πιο γλυκό
1 κ.γ κοφτό σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 1/2 με 2 κ.σ κακάο
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ.μαργαρίνη
6 γεμάτες κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ κακάο
3 κ.σ νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ’ένα μπολ βάζω την άχνη,το λάδι,τον χυμό,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύω με ένα σύρμα για 1 λεπτο.
Σ ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι κοσκινισμένο με τη σόδα και τις βανίλιες και το ρίχνω στο υγρό μίγμα.Ανακατέυω πάλι με το σύρμα για 1 ακόμη λεπτό ίσα να ενωθούν.(Δεν παιδεύω πολύ το μίγμα.)Πρέπει να είναι αφράτο και να μην ”γλιτσιάσει” από το πολύ ανακάτεμα.
Κρατάω το 1/3 του μίγματος και εκει προσθέτω το κακάο.
Βουτυρώνω με μαργαρίνη και αλευρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι 28 εκ.και αδειάζω μέσα το λευκό μίγμα.Ρίχνω κουταλιές από το σκούρο μίγμα και με ενα μαχαιρι κανω σχλεδια να ανακατευτουν λίγο.Ψήνω στους 170 για 45-50 λεπτα περιπου.Στα 45 το τσεκαρω.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό.μαργαρίνη,ζάχαρη και κακάο και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά να λιωσουν καλά.Προσθέτω στο τέλος και τη βανίλια.Αφού κρυώσει λίγο το κέικ το περιχύνω με το γλάσο(χλιαρό κι αυτό) πάνω σε μια σχάρα.Αλλιως περιμένω να κρυώσει και να ”στεκάρει”το γλασο και απλά το στρώνω με μια σπάτουλα πάνω στο κέικ.
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε εντελώς το κακάο μέσα στο κέικ.Είναι κι έτσι πεντανόστιμο!!!
Η ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 250 ml Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΝΕΣ!