Σε όλους αρέσουν οι πίτες. Αυτό το τραγανό φύλλο που μόλις έχει βγει από το φούρνο είναι το κάτι άλλο. Το φύλλο μπορούμε να το φτιάξουμε μόνος μας μπορούμε όμως και να αγοράσουμε έτοιμο.
Τη γέμιση όμως τη βάζουμε εμείς. Και έχουμε πάρα πολλές επιλογές ευτυχώς… φαντασία να υπάρχει. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως γέμιση διάφορα λαχανικά.
Για να δούμε τι θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
4-5 μεγάλα πράσα
3-4 μεγάλα καρότα
σέλερι
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι Μαϊντανό
1 φλυτζάνι τριμμένο regatto
Αλάτι, πιπέρι
4 αβγά
λίγο καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα, τρίβουμε τα καρότα, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το καλαμποκέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, ρίχνουμε το τυρί και τα προσθέτουμε στην γέμιση.
Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Preview Image: generalmills.com
πηγη