Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα μέσα στην ημέρα. Γνωστό και χιλιοειπωμένο. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως το καλό πρωινό θα μας κρατήσει χορτάτους και την υπόλοιπη μέρα και θα κόψει τις λιγούρες μας. Αυτή η συνταγή μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα super υγιεινό και πρωτεϊνικό πρωινό.
Πρωτεϊνική τηγανίτα
Υλικά
2 ασπράδια αυγού
3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο light
1 κουταλιά της σούπας cranberries
½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι γλυκού βούτυρο
5-6 αμύγδαλα ανάλατα, ωμά
1-2 κουταλάκια γλυκού μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, τη βρώμη, το γάλα, τα κράνμπερις και τη βανίλια και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι όπως ακριβώς κάνουμε στην ομελέτα. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, προσέχοντας όταν αυτό λιώσει να πάει παντού και να αλείψει τον πάτο του τηγανιού.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα υλικά της τηγανίτας και την ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να την δούμε να έχει πάρει χρώμα από τη μια μεριά και να έχει σταθεροποιηθεί.
Την γυρίζουμε με προσοχή με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με μια μεγάλη σπάτουλα, έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμη τη σερβίρουμε σε πιάτο. Από πάνω ρίχνουμε μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σκορπίζουμε 5-6 αμύγδαλα.
Preview Image: playbuzz.com