Για αυτούς που νηστεύουν αλλά και για αυτούς που λατρεύουν τα cake με ξηρούς καρπούς έχουμε εδώ μια συνταγή που θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Το κονιάκ, ο χυμός πορτοκάλι και τα αμύγδαλα θα κάνουν το cake σας να έχει υπέροχη γεύση χωρίς να χρειαστεί να ρίξετε κάποιο άλλο αρωματικό μέσα. Παρόλα αυτά εάν εσείς θέλετε μπορείτε στο τέλος να το πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε
Υλικά
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. κονιάκ
90-100 γρ. τρούφα
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπόλ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα
Αλείφουμε με λάδι μιά φόρμα Νο 24 και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Ελπίζουμε να σας αρέσει και να το απολαύσετε.
Preview Image: fragoleefarfalle.com