Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο για μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα εδώ) για ένα πολύ απλό στη παρασκευή του γλύκισμα με υπέροχη γεύση και υφή.
Μερίδες: 24 μικρά κομμάτια
Χρόνος: 15 λ +15 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
6-7 μπισκότα ολικής αλέσεως Πολυδημητριακά (Μπισκότα Πρωϊνού)
85 γρ. ινδοκάρυδο
120 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο σκόνη
150 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κοφτό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο σκόνη επιπλέον
2 κ.σ. ζεστό νερό
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί διαστάσεων 16×26 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λ περίπου.
Αναμιγνύετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε καλά. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα καυτό το αλείφετε με το μείγμα ζάχαρης κακάου. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr | Tο διαβάσαμε εδώ