Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως χρειαστεί κι άλλο λίγο)
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. ταχίνι
110 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη
Διαδικασία
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια ή με το μίξερ, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα). Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 20 λεπτά.
Μυστικό: Αν θέλουμε να γυαλίσουν τα κουλουράκια, μπορούμε να τα αλείψουμε με κρόκο ή με γάλα, αλλά δεν θα είναι νηστίσιμα.