Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Αφράτα μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας






Αφράτα μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας

Αφράτα, ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια καλυμμένα με τυρί μοτσαρέλα, περιχυμένα με ελαφριά,γευστικότατη σάλτσα ντομάτας. Μια απλή συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι και όχι μόνο. Απλά δοκιμάστε τα!


Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια:
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
αλάτι πιπέρι
1 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
1 αυγό
1/2 φλ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί ψιλο-θρυμματισμένο στο multi ή τριμμένη φρυγανιά
4-6 φέτες τυρί μοτσαρέλα, ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών σας
λίγο γάλα (αν απαιτηθεί)
Για τη σάλτσα ντομάτας:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 μέτριες ή 6 ώριμες μικρές ντομάτες τριμμένες, περασμένες από σουρωτήρι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
λίγο θυμάρι ή ρίγανη και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα




Εκτέλεση συνταγήςΓια τα μπιφτέκια: Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε μέσα όλα τα υλικά για το μείγμα μπιφτεκιών και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε λίγο γάλα, μέχρι να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα προκειμένου να πλάσετε αφράτα μπιφτέκια. Αν έχετε χρόνο, προτείνουμε να σκεπάσετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, και να βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Για τη σάλτσα ντομάτας: Ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και λίγο ρίγανη ή θυμάρι και σιγοβράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα. Πλάθετε το μείγμα σε 4-6 μπιφτέκια, ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλετε και τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές μέχρι να ψηθούν. Μη τα παραψήσετε γιατί θα χάσουν τους χυμούς τους. Λάβετε υπ” όψη ότι θα τα ψήσετε και άλλα 15 λ στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα τα μπιφτέκια σας τα μεταφέρετε σε ένα πυρέξ, τα καλύπτετε με 1 φέτα μοτσαρέλα το καθένα, πάνω από τη μοτσαρέλα απλώνετε ισομερώς τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, τοποθετημένα πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλισμένα με λίγο ελαιόλαδο, για 30-40 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μέσο του ψησίματος. Μη τα παραψήσετε και στεγνώσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και τη σάλτσα, όπως αναφέρεται πιο πάνω, και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα: Τα βγάζετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με ρίγανη ή θυμάρι και με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας