Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Σοκολατένια τούρτα καρδιά






Σοκολατένια τούρτα καρδιά

Μια υπέροχη τούρτα σοκολάτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο. Mια συνταγή από εδώ για μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς για να την απολαύσετε μια ιδιαίτερη ημέρα με τους αγαπημένους σας.
Υλικά συνταγής
300 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
5 κρόκοι αυγών
240 ml γάλα
2 κ.γ. βανίλια
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο σοκολάτας:
120 γρ. βούτυρο
180 ml γάλα
3 κούπες άχνη ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλια
225 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
25 γρ. κακάο σκόνη
τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά]


Εκτέλεση συνταγήςΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια φόρμα καρδιάς 24 εκ. περίπου (στο φαρδύτερο σημείο της βάσης). Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους με τη μισή κούπα γάλα και τη βανίλια. Χτυπάτε στο μίξερ τα κυβάκια βουτύρου και τα χτυπάτε προσθέτοντας΄σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε σταδιακά και το μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λ περίπου μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λ να “σταθεί”, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί λιώνουμε σε μεγάλο μεταλλικό μπολ, τη σοκολάτα με το κακάο και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχουμε μια λεία, πηχτή κρέμα. Κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και γίνει σαν μια πηχτή μους. Αφήνουμε το γλάσο για 10-15 λ να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς. Για τη συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέϊκ οριζόντια στη μέση σε δύο “φέτες”. Βάζουμε τη βάση του κέϊκ σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω το 1/3 του γλάσου. Σκεπάζουμε με το άλλο κέϊκ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέϊκ το υπόλοιπο γλάσο. Προαιρετικά: Kρατάμε λίγο γλάσο ή φτιάχνουμε 1/2 δόση ακόμα γλάσο και κάνουμε σχέδια σχέδια με κορνέ. Επίσης πασπαλίζουμε στα πλάγια τη τούρτα με τρούφα σοκολάτας και γαρνίρουμε με τριαντάφυλλα που μπορείτε να φτιάξετε με μάρζιπαν (βλέπε συνταγή εδώ).



Προαιρετικά μπορείτε να αφήσετε τελείως απλή τη τούρτα και να τη στολίσετε με τριαντάφυλλα φτιαγμένα με μάρζιπαν.



www.matrix24.gr

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας