Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό με κακάο χωρίς ψήσιμο







Ένα λαχταριστό, πανεύκολο μπισκοτογλυκό με κακάο και καρύδια καλυμμένο με μια λεπτή στρώσης γλάσου.Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα ψυγείου που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο όλων όσων το δοκιμάσουν.
Υλικά συνταγής
250 μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
2 γεμάτες κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 αυγό χτυπημένο
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο :
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
½ φλ. τσαγιού κακάο
50 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου


Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Χτυπάτε καλά το αυγό σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και τα ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και έχετε ένα λείο μείγμα. Όταν ζεσταθεί καλά παίρνετε 1 κ.σ. από το ζεστό μείγμα βουτύρου, το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα και ζωηρά να ενσωματωθεί.
Προσθέτετε στο χτυπημένο αυγό άλλη 1 κ.σ. από το ζεστό μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας ζωηρά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα αυγού μέσα στο κατσαρολάκι με το ζεστό μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας διαρκώς για 2 λ για να ψηθεί το αυγό.
Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα, το 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή αντίστοιχο τετράγωνο ταψάκι, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος του γλυκού θα πρέπει να είναι 2-3 εκ. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει καλά.
Για το γλάσο : Σε ένα μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάου, προσθέτετε και το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις σφίξει το γλυκό σας απλώνετε από πάνω, σε όλη την επιφάνειά του, ομοιόμορφα το γλάσο και από πάνω πασπαλίζετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια. Το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια, “δάχτυλα” και σερβίρετε.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας