Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Μελομακάρονα: Φτιάξτε την κλασική εκδοχή







Τα μελομακάρονα ή μελομακάρουνα, φοινίκια στη Μικρασιατική διάλεκτο, είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Δείτε συνταγές για μελομακάρονα.

Τα μελομακάρονα κατατάσσονται, όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά και είναι τα εξής: 800 γρ.λάδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ, 2 κουταλάκια σόδα, 1 κρασοπότηρο κονιάκ, 2 κουταλάκια κανέλα, 2 κιλά περίπου αλεύρι, καρυδόψιχα για το πασπάλισμα. Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι χρειαζόμαστε: 750 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. νερό, 200 γρ. μέλι.

Μελομακάρονα: Συνταγές για Χριστουγεννιάτικα γλυκάΠώς φτιάχνουμε τα μελομακάρονα: Καταρχάς, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι με τη ζάχαρη. Ακολούθως, προσθέτουμε ένα προς ένα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας