Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Σοκολατένιος κορμός με κάστανο





Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

5-6 κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο για γλασάρισμα

'Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

1/2 κιλό κουβερτούρα

1 κιλό κάστανα

3/4 του φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα. Ρίχνετε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζετε μέσα τα κάστανα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.

Τα στραγγίζετε, τα καθαρίζετε, τα πολτοποιούμε και τα αφήνετε να περιμένουν σε ένα μπολ.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ με τα κάστανα τη μισή ποσότητα κουβερτούρας, το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε μια λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Απλώστε το καλά και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνετε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στον κορμό και γαρνίρετε με κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο και άχνη ζάχαρη.

Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας