Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Kοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες



Μια απλή συνταγή, για κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες. Ένα ιδανικό, αγαπημένο απ” όλους πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Συνοδέψτε με κόκκινο κρασί και πολλή όρεξη!!!
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο, 1 ½ κιλά περίπου, κομμένο σε μερίδες
500 γρ. χυλοπίτες
300 ml ντοματοχυμός
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ξυλάκια κανέλας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
μπαχάρι
αλάτι -πιπέρι
κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να θωρακιστούν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε με τσιμπίδα σε μπολ. Στο ίδιο ζεστό λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και τα σοτάρουμε για 4-5 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο με τους ζωμούς του στη κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά, και μόλις ζεσταθεί τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αναπνεύσει, προσθέτουμε το τοματοχυμό, το πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη και 1 ½ ποτήρια νερό (ή ζωμό κότας). Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, μαζί με τη κανέλα και το φύλλο δάφνης, αφήνοντας τη σάλτσα στη κατσαρόλα. Στη σάλτσα θα βράσουμε τις χυλοπίτες, εφ” όσον βεβαιωθούμε ότι δεν έχει μείνει κάποιο κοκαλάκι σε αυτή.
Όταν κοχλάσει η σάλτσα προσθέτουμε τις χυλοπίτες και λίγο αλάτι αν απαιτείται. Έχουμε ένα βραστήρα έτοιμο με βραστό νερό και προσθέτουμε στις χυλοπίτες όποτε χρειάζεται. Οι χωριάτικες χυλοπίτες χρειάζονται περίπου 20 λ βράσιμο στη σάλτσα. Σερβίρουμε σε πιατέλα το κοτόπουλο μαζί με τις χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα.

Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας